Het biedingsproces uitproberen

Om je vertrouwd te maken bij het bieden kan je via deze tool de bieding testen. Die biedingen die je hier plaats zijn fictief en zijn alleen maar bedoeld om je te laten zien wat het verschil is tussen manueel en automatisch bieden, hoe je een bieding moet plaatsen en wanneer er een tegenbod komt. 

Wanneer je via deze tool 'Bieding testen' een bod plaatst, manueel of automatisch, zal de computer een tegenbod plaatsen. Zo kan je zien wat er gebeurt. Bij 'Bieding testen' zal je geen mails/notificaties ontvangen, wanneer u een echt bod zal plaatsen op een van de verschillende panden/vastgoed dat er aangeboden wordt zal je hier wel mails/notificaties over kijgen.

Voor het voorbeeld bij 'Bieding testen' is de instelprijs/startbedrag van de bieding op 50.000 EUR ingesteld. Uw bod zal het vorige bod met minimaal 1.000 EUR overschrijden.

Je kan ook altijd eerst onze handleiding raadplegen voor een uitgebreide wegwijs in de werkwijze van het online biedingsplatform.

Stap 1

Lees de algemene voorwaarden vooraleer je start met bieden. Deze bevinden zich in de voetbalk.

*volg deze stap als je nog niet bent aangemeld*

De eerste stap om een bod te plaatsen doe je door te klikken op ‘ik wil bieden’ zie onder de klok. Hierna zal je jezelf moeten aanmelden met de aanmeldgegevens die je gebruikt heeft om je te registeren. Dan zal je de code voor de meervoudige verificatie moeten verzenden. Dit doe je door op ‘Code verzenden’ te klikken. Vervolgens zal je jouw code via sms ontvangen en vul je deze in in het gevraagde kader.

Wanneer je nog geen account bezit op Bid and Buy dien je je eerst te registreren. Raadpleeg onze handleiding indien je het stappenplan wil volgen voor jezelf te registreren. 

Stap 2

*Je bent aangemeld*

In deze stap ga je het bedrag van uw bod instellen. Dit doe je door bij ‘Bedrag van het bod’ (wat nu is ingesteld op € 50.000,00) te klikken. Nu zie je in de kader met verschillende bedragen dat het bod met € 1.000,00 omhoog gaat. Wanneer je jouw gekozen bod heeft aangeklikt ziet u deze bij ‘Bedrag van het bod’ staan.

Stap 3

Wanneer je het bedrag van het bod (manueel of automatisch) heeft ingesteld ga je nu jouw bod plaatsen. Dit doe je door op ‘Bod Plaatsen’ te klikken. Vervolgens lees je onze algemene gebruiksvoorwaarden volledig door en bevestig je dat je de algemene voorwaarden aanvaard door ‘Ik aanvaard de algemene voorwaarden’ aan te vinken. Dan zal je deze algemene voorwaarden kunnen aanvaarden door op de knop ‘Aanvaarden’ te klikken. Controleer en bevestig uw bod en klik vervolgens op ‘Bevestigen’.